Lille pige med maling på håndfladerne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En af den mange smukke ting ved små børn, er at de er fuldstændig urørte af den store verden. De kan se frem til at udvikle sig enormt meget de kommende mange år, men det hele starter fra barnsben af. Børn kan vokse op til at blive lige hvad de vil, men når de er små, skal de have lov til at være børn. Derfor er det vigtigt, at man som forældre opfordrer ens børn til at udfolde deres smukke fantasi. Dette kan man gøre på mange forskellige måder, og det afhænger også af, hvad man som forældre kan tilbyde sit barn. Herunder kan i finde lidt inspiration.

Kreative omgivelser hjælper

Meget af barnets kreativitet kommer til skue i hans eller hendes leg. Børn kan bruge flere timer på at lege alene, og når de helt og aldeles fordyber sig i legens univers, kan de glemme alt om tid og sted. Dette er en smuk ting og en evne som ganske få voksne beholder. Som forældre bør man derfor give denne fordybelse næring ved at gøre legens omgivelser fantasifulde og kreative. Dette kan gøres ved forskellige tapeter og møbler som tager form som andre ting.

Inviter til kreativ leg

Leg er generelt kreativt, og der er ikke nogen der siger, at de skal tvinges til at tegne flere timer i streg, bare fordi mange voksne forbinder kunst med kreativitet. Men der skal være mulighed for, at barnet skal kunne tegne, spille musik, lave små skuespil og andre kreative udfoldelse. Skab en alternativ måde hvorpå de små nemt kan tegne med et whiteboard.

Pas på digitale medie platforme

Vi lever i en digital tidsalder, og derfor er der ikke noget at sige til, at børnenes legetøj udvikler sig. Sådan har det altid været, og der vil altid være nogen som ikke forstår det. Selvom det kan være godt for børnene at bruge tid på smartphones, tablets og computere, så skal man passe på, da det kan være hæmmende for deres kreativitet.