Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At være på barsel betyder, for de flestes vedkommende at man er væk fra arbejdet og ikke er tilgængelig for sin arbejdsgiver, da man i sagens natur har meget andet at tænke på, da man har rigeligt at gøre med at passe på det lille stykke liv, man har sat i verden.

Det betyder også, at man er væk fra det sociale det nu en gang er på en arbejdsplads. Er man en del af en stor arbejdsplads, er der en god sandsynlighed for, at der måske ikke bliver lagt så voldsomt meget mærke til det, og at man ikke går glip af det helt store.

Hvis man derimod arbejder et mindre sted, hvor kollegaerne måske kan tælles på et par hænder og fødder, kan det godt være et lidt større afsavn, og at være en del af det sociale kan betyde en hel del.

En af de store sociale aktiviteter i de fleste virksomheder er den årlige firma julefrokost,  hvor alle plejer at være med, i hvert fald hvis der er et sundt kollegialt sammenhold på arbejdspladsen. Ikke at være med til en af de store årlige begivenheder, kan derfor også godt betyde en hel del. Ikke mindst hvis man arbejder et sted, hvor julefrokosten er noget der bliver snakket om i lang tid efter, kan man komme til at føle sig lidt uden for, hvis man ikke tale med om det.

Selvom der i skrivende stund er meget lang tid til jul, og det kan føles næsten urealistisk, når termometeret nærmer sig eller passerer der 30 grader, er det altså en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring dette. Det kan også være sundt at komme ud med kollegaer i løbet af sin barsel. Der er mange kvinder der kan føle sig helt fremmedgjorte, når de vender tilbage til deres arbejdsplads, fordi de har været væk så længe. Har man stadig lidt socialt med kollegaerne, bliver man ikke helt så distanceret.

Mange firmaer er allerede begyndt at booke julefrokoster nu, så hvis du har planer om gerne at ville være med, bør du snakke med din chef om det, så der er plads til dig.