Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I mange hjem er  iPad’en barnets primære legetøj, og selvom den har sine fordele (dit barn lærer fx bedre at forstå teknologi), så kan den have konsekvenser for dit barn.

Faktisk mener eksperter, at for meget skærmtid kan medføre, at barnet ikke længere er i stand til at blive ordentligt stimuleret gennem andre aktiviteter. Dette skyldes, at børn ikke behøver at anstrenge sig synderligt, før de får belønning i skærm-spil. Mange børnespil er nemlig bygget op på den samme måde, der involverer meget belønning for meget lidt anstrengelse. Samtidig skal mange af spillene give én følelsen af at være steget til et højere niveau, selvom man gentager de samme handlinger på næsten samme niveau – for samme belønning.

De sociale vanskeligheder

 

Ud over at iPad’s kan forårsage understimulerede børn, så kan de også medvirke til, at børn får sociale vanskeligheder.

For mange børn er iPad’en ikke kun alene-underholdning, men også et legetøj der bruges sammen med venner. Hvis børnene ikke leger med hinanden uden teknologien, kan det betyde, at de får sværere ved at læse sociale situationer eller får problemer med at lege uden teknologien. Det er vigtigt, at børn får brugt deres fantasi sammen med andre børn, så de ikke vokser op med manglende sociale egenskaber. Hvis man ikke lærer at være sammen med mennesker uden teknologi som barn, så kan det følge en langt hen i livet.

Teknologi udvikler sig så hurtigt, at det kan være svært at lære konsekvenserne at kende med det samme. Derfor er det vigtigt, at vi husker at tage vores forbehold, når ny teknologi træder ind i vores liv.

Få barnet væk fra iPad’en

IPad’en er ikke skadelig i sig selv, men det kan et overdreven brug af den være. Derfor er det vigtigt, at du husker at få dit barn stimuleret gennem andre aktiviteter.

Det kan være svært at rive barnet væk fra iPad’en. Derfor hjælper det, hvis du på forhånd har en sjov aktivitet, du kan foreslå. Dette kunne fx være børnegymnastik, hvor dit barn også vil interagere med andre børn, som det kan have vanskeligheder ved, hvis det har vænnet sig til at lege med sine venner på en iPad. Det gode ved børnegymnastik er også, at bevægelserne er mere varierede end i andre sportsgrene, og variation er netop noget af det, et skærm-barn kan have mangel på.