Baby søvn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste danskere oplever problemer med at sove, når sommervarmen for alvor rammer landet. De varmere aftener og nætter kan gøre det svært at falde til ro, fordi kroppen har svært ved at finde hvile, og derfor kender mange problemet med at vende og dreje sig i flere timer, før søvnen endelig indtræffer. Sommeraftenerne medfører også, at aftenerne bliver længere og lysere, og det lyse vejr kan ligeledes gøre det svært at sove. Det er ikke kun voksne, der oplever besvær med at sove i varmen, mange børn og babyer oplever ligeledes problemer. Derfor har vi samlet de bedste råd, som kan sikre dig og dine børn en god nattesøvn i varmen.

Let påklædning kan gøre forskellen

Når sommervarmen for alvor rammer landet, kan det være en god idé at droppe børnenes pyjamas. Det kan være svært at ånde i en pyjamas, når det for alvor bliver varmt i soveværelset eller på børneværelset, og derfor kan børnene med fordel sove i bar overkrop, så kropstemperaturen kan holdes et behageligt niveau. Selvom det kan være skønt at putte sig under dynen om aftenen, er det i de fleste tilfælde for varmt at sove med dyne, og derfor kan dynen med fordel skiftes ud med et lagen.

Skab luft i rummet

Hvis du har problemer med at sove på grund af varmen, kan det være en god idé at få luften til at cirkulere rundt i rummet, da dette kan skabe en mere behagelig temperatur. I kan skabe en behagelig temperatur ved at have et eller flere vinduer åbne, som kan få luften til at cirkulere rundt i rummet. Hvis du ikke ønsker at børnene skal sove i gennemtræk, kan du med fordel købe en ventilator til børnenes værelser, som får den nuværende luft til at cirkulere rundt, så rummet føles køligt og behageligt at sove i. Den køligere luft sikrer børnene en god nats søvn.

Mørklægningsgardiner gør kroppen søvnig

Når vi befinder os i et mørkt rum, begynder hjernen at producere søvnhormoner, som automatisk gør os trætte og soveklar. Hvis rummet derimod er lyst, vil hjernen ikke producere disse hormoner, og hermed bliver det sværere at falde i søvn. Hvis du vil sikre dine børn en god nats søvn, er det en god idé at have mørklægningsgardiner på børneværelserne. Mørklægningsgardiner sørger for at gøre rummet helt mørkt, og dette er med til at sikre en god og dyb nattesøvn til familiens mindste.