Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sæsonen for skiferier står lige for døren, og hvis du er en af dem, der er så heldige at skulle afsted med familien, er der her et par gode råd omkring tøjet.

Gå ikke på kompromis, når det kommer til kvaliteten af skitøj til dit barn. Herunder får du en guide til, hvordan du vælger det rigtige, så du undgår en dårlig oplevelse på skiferien.

Når du skal investere i skitøj til dit barn, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at vinteren på løjperne ikke er det samme som vinteren i Danmark. Der kan være høj sol, så der ikke er behov for at tøjet er alt for lunt.

Vælg flere lag skitøj

Hvis dit barn normalt er vant til at have flyverdragt på, bør du ikke overveje at købe noget, der er varmere. Det skal hellere være muligt for dit barn at kunne tage det af og på, så temperaturen er til at holde ud.

Køb hellere flere lag skitøj end ét varmt stykke, så det er nemmere at vælge selv, hvor varmt eller koldt det skal være. Du behøver ikke at være bekymret for, at dit barn bliver forkølet eller syg, da det ofte vil være varmt på skiferien, selvom man måske ikke skulle tro det.

Varmt undertøj er vigtigt

Sørg for, at dit barn har lunt undertøj, der er varmeregulerende. Undertrøjen bør være med lange ærmer og i det materiale, dit barn bedst kan lide. Uld er ganske behageligt i moderne skiundertøj, selvom det kradsede og kløede førhen.

Uld har desuden mange gode egenskaber, der kan komme dit barn til gode. Det er varmt, og så er det med til at transportere varmen rundt, så den fordeler sig. Selvom det bliver vådt, fordi dit barn sveder, vil det ikke blive koldt.

Til gengæld bør du aldrig købe undertøj i bomuld, da det ikke er varmt nok. Det vil blive koldt, hvis dit barn sveder, fordi det bliver vådt, og det kan være en dårlig idé.

Sikkerheden kommer i første række

Det absolut vigtigste dit barn skal have på er dog skihjelmen, der beskytter dit barn, hvis det skulle falde. Du kan købe dem her, og alternativt kan de lejes på skistedet. Det er helt essentielt at hjelmen sidder godt, da barnet ellers vil blive sur og irriteret over at skulle have den på.