Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du lige født? Eller er det ved at være et stykke tid siden? Det er forskelligt, hvor hurtigt man begynder at tænke på barn nummer 2. Mange vil gerne vente et stykke tid med at blive gravid igen, fordi det har været en hård omgang, hvor andre gerne vil være gravid så hurtigt som muligt igen. Uanset hvad I gerne vil, så bør I snakke om det, så I har overvejet situationen.

Igennem graviditeten har I været vant til, at I har kunne have sex uden at tænke på chancen for baby nummer 2. Derfor skal I være ekstra opmærksomme nu, da det ikke længere er tilfældet. Så hvis I ikke ønsker en baby mere endnu, så er det en god idé med prævention.

P-piller som prævention

Hvis du har været vant til at tage p-piller tidligere, så tænker du måske, at det er den oplagte præventionsmulighed igen. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke anbefales af jordemoderforeningen at tage p-piller imens du ammer. Grunden til dette er, at det kan være en for stor hormonbombe både for mor og barn. Derudover er der risiko for at mælkeproduktionen daler.

Prævention under amning

Hvis du ikke vil udsætte din krop for forkerte hormoner, er der mange andre muligheder for prævention end lige p-piller. Du kan snakke med din læge om, hvad der er den bedste løsning for dig. Det kan både være en hormonspiral eller pessar. Det påvirker nemlig ikke mælkeproduktionen. En anden form for prævention er kondom. Det er den mest oplagte prævention specielt de første uger efter fødslen. Det kan du også gå i gang med at bruge med det samme uden at du behøver at snakke med din læge først. Der findes mange former for kondomer. Hvis I gerne vil prøve noget forskelligt, så kan I blande selv her. Så kan I få præcis dem som I ønsker.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here