Vælg den rigtige autostol

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En autostol er næsten uundværlig, når børnene melder sin ankomst. Selvom man ikke selv har bil, er det næsten utænkeligt, at barnet ikke på et tidspunkt skal være passager i en bil. Når det sker, er det helt essentielt, at du har en god autostol. Der er nemlig stor forskel på, hvor sikre de forskellige typer er, og nogle er decideret farlige for barnet. Her giver vi dig en lynguide til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber autostol.

Isofix

Isofix er den internationale sikkerhedsstandard, som betyder, at autostolen kan monteres direkte på bilen. Mellem sæderne bagtil kan du finde to bøjler, som er forbundet til bilens karosseri. Autostole med Isofix monteres på disse bøjler, så stolen sidder helt fast og er sikret ved en kollision.

Hvis du kan, er det altid en god idé at købe en autostol med Isofix. Det er også som regel disse stole, du kan finde som testvindere, fordi sikkerheden simpelthen bare er en tand bedre.

Se for eksempel modellen Cybex Pallas her.

Bagudvendt eller forudvendt

Du kan også vælge, om autostolen skal være forudvendt eller bagudvendt. Den forudvendte autostol er den klassiske stol, hvor barnet kigger mod bilens forrude. Men faktisk er en bagudvendt stol langt sikrere, og den vil i mange tilfælde kunne redde barnets liv.

Blandt andet sikrer en bagudvendt stol, at barnet presset ned i stolen i stedet for fremad i en frontalkollision. I en forudvendt stol vil barnets hoved blive kastet frem, og barnet kan få alvorlige nakkeskader.

Ved andre typer ulykker er en bagudvendt stol ikke nødvendigvis den bedst, men der sker nu engang flest frontalkollisioner, og de er en af de farligste type ulykker. Derfor er du godt sikret med en bagudvendt stol, som beskytter barnets nakke. På et tidspunkt vil du være nødt til at skifte til en forudvendt stol, fordi barnet bliver for stort, men vent så længe som muligt.