Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Indretningen af børneværelset er vigtig, da vi som forældre gerne vil give vores børn de bedste muligheder for at lege og udvikle sig i trygge og stimulerende rammer. Står du overfor at skulle indrette et børneværelse eller bare peppe det nuværende op, kan du finde inspiration til projektet her.

Skab nyt liv med tapet

En enkel måde at give et rum nyt liv på er at tapetsere en eller flere af dets vægge. Der findes uendeligt mange tapeter i forskellige farver, mønstre og materialer, så du kan med garanti finde et, der passer perfekt til dit barns værelse. Vær dog opmærksom på at et tapet fuldstændigt kan ændre rummets karakter, så det er en god ide at starte med bare en væg og herefter vurdere, om det vil klæde værelset at blive tapetseret yderligere – det kan især virke voldsomt, hvis tapetet har et iøjnefaldende mønster eller en kraftig farve. Mange vælger at bruge non-woven tapet, smartpaper eller vlies tapet, da alle tre typer er nemme at sætte op.

Gør det selv

Der er bare noget hyggeligt over at have noget hjemmelavet på børneværelset. Det kan være alt fra små lerfigurer til hjemmehæklede tæpper. Hvis du er god til at sy, kan du også sy nogle hyggelige gardiner til rummet. Fordelen ved disse gør det selv-projekter er, at værelset bliver unikt, og barnet får en følelse af, at værelset er specielt til dem, hvilket kan skabe et stærkt tilhørsforhold.

Inddrag barnet

Det er en rigtig god ide at inddrage børnene selv i processen, så de oplever, at deres interesser bliver varetaget. Hvilke farver kan de lide? Hvilke interesser har de? Hvad ønsker de selv skal ind på værelset? Børn skal naturligvis ikke bestemme alt og have eneret over indretningen, men det er vigtigt, at vi som forældre kan lægge egne præferencer på hylden og lytte til vores børns ønsker.