børneværelse hyggeligt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi støder ofte på undersøgelser, der fortæller os, hvor afgørende et godt indeklima på arbejdspladsen er. Det har stor betydning for medarbejdernes sundhed og produktivitet, at der er frisk og ren luft på kontoret. Ren og frisk luft er dog ikke kun vigtigt på arbejdspladsen, men også i hjemmet – især på børneværelset. Et godt indeklima giver nemlig børnene de bedste vilkår for at lege, sove og fordybe sig. Derfor er her tre tips til, hvordan I kan sørge for, at luften på børneværelset – og i resten af hjemmet – altid er optimal.

#1 – Luft ud ofte

For at få et godt indeklima er det først og fremmest vigtigt at lufte ud flere gange om dagen. Det anbefales, at man lufter ud tre gange om dagen i ca. 10 minutter ad gangen. Det er mest effektivt at åbne vinduer i alle hjemmets rum, da det skaber gennemtræk og dermed en større og mere effektiv luftudskiftning.

#2 – Brug en luftrenser

Hvis I ønsker en endnu større luftudskiftning på børneværelset eller i andre af hjemmets rum, kan I med fordel investere i en luftrenser. Luftrenserens filter renser luften for de støvpartikler, som ikke forsvinder ved almindelig rengøring og udluftning. Har en eller flere af familiens medlemmer støv- eller pollenallergi, er en luftrenser særlig effektiv og kan hjælpe jer af med gener forårsaget af partiklerne. Hvis I overvejer at anskaffe jer en luftrenser, kan I se udvalget her.

#3 – Gør rent

Det tredje råd til at skabe godt indeklima er at gøre rent jævnligt. Støvpartikler har en stor overflade, hvor mange skadelige stoffer, herunder phatalater, sætter sig. Jo længere tid, det ligger, jo mere skadeligt bliver det. Derfor er det vigtigt at gøre rent ofte og støvsuge mindst en gang om ugen. Derudover bør man en gang om året give hjemmet en ordentligt gang hovedrengøring, hvor man kommer helt til bunds.