Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange børn har ligesom voksne en travl hverdag med mange aktiviteter. Skolen skal passes, lektier skal laves, fritidsaktiviteter, familiefødselsdage og venner. Nogen børn finder de mange aktiviteter for uoverskuelige og mister overblikket. De fleste børn vil dog også gerne de forskellige aktiviteter, og derfor har du som forælder et stort ansvar for at hjælpe dit barn med at skabe struktur i hverdagen. Herunder får du nogle ideer til, hvordan du kan skabe overblik over hverdagen for dit barn.

Skematiser ugens forløb

Det er meget nyttigt at lave et skema over ugen til dit barn. Skriv alle aktiviteter ned og visualiser dem gerne f.eks. med Boardmaker. Med Boardmaker kan du nemt visualisere ugens forløb i et smart skema, som giver dit barn et godt overblik over ugen. Ved at visualisere aktiviteterne gør du skemaet sjovt at kigge på for dit barn.

Har dit barn behov for et skema helt ned til de mindste detaljer f.eks. et skema over skoledagen? Det kan være gavnligt at lave et skema, som dit barn kan have med i skole. Det sikrer, at dit barn ved, hvad der skal ske og hvornår.

Sæt grænser og rammer for dit barns aktiviteter

Børn har ofte mange aktiviteter i løbet af ugen. De mange aktiviteter kan give mange børn en følelse af stress. Prøv derfor at begrænse barnets aktiviteter ud over de obligatoriske som f.eks. skolen og lægebesøg. Aftal med dit barn at han/hun må gå til én fritidsaktivitet samt én-to gange i ugen må have en legeaftale. På den måde er du med til at sikre, at dit barn får den nødvendige ro. Et barn med behov for struktur har ofte brug for ro i hverdagen i hjemmets trygge ramme. Sørg derfor for at der i løbet af ugen er dage uden planer, hvor du og dit barn kan slappe af derhjemme.