Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du har et mindre barn eller en lille nyfødt, som skal holdes oppe, er det en stor fordel at investere i en vikle. En vikle har til funktion at holde barnet oppe hos dig uden, at du skal bruge armene til at bære vægten med. Det er dog vigtigt, at du overvejer, hvordan du bruger viklen, for at det fungerer bedst muligt og er sikkert for både dig og dit barn.

Du skal altid tjekke at sikkerheden er i orden, og at dit barn har frie luftveje, når du binder viklen om dig. Hvis du har en helt nyfødt, er det også vigtigt, at du sørger for at bruge en vikle, som er lavet af et stof, der kan støtte hans/hendes nakke. Når du placerer barnet i viklen, skal du sørge for at hænderne er oppe ved hovedet, så stoffet kan bindes tæt om ryggen på ham/hende.

Forskellen på en fastvikle og en strækvikle

Du kan få forskellige typer af vikler, og det er vigtigt, at du vælger den rette til dig. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og derfor bør du overveje din situation og dine præferencer, før du gør den helt store investering.

En strækvikle har den fordel, at det giver en fornemmelse af at have barnet helt tæt ind til kroppen. Den er dog mest egnet til de første par måneder, mens dit barn er helt nyfødt, da stoffet ikke er egnet til for tunge vægte i modsætning til en fastvikle. Desuden kan en strækvikle også være en smule bøvlet at binde om, da der er meget stof, du skal navigere rundt med. Den store mængde af stof gør også, at den fylder en del i tasken, og derfor er en smule mere bøvlet at fragte omkring. Til gengæld sørger den store mængde stof også for, at du kan holde dig og baby varm og godt tilpas.