Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er nok en god sandsynlighed for at du har døjet med små børn, der har haft mere end almindeligt svært ved at sove i løbet af den sidste halvanden måneds tid på grund af varme. Vi har været velsignet med usandsynlig godt vejr, hvilket også har betydet, at det har været ganske lunt om natten, og for mange børn så vel som voksne har det gjort det sværere at sove.

Pas på med de åbne vinduer

Det helt åbenlyse at gøre, er naturligvis at åbne vinduet, så der kan komme lidt frisk og ikke mindst kølig luft ind. Det er dog ikke helt uproblematisk. For det første har de høje temperaturer også betydet et stigende antal myg, og hvis man tror at børn har svært ved at sove på grund af varmen, så er det intet imod hvis der er myg i værelset.

For det andet så er det måske ikke så koldt, lige når man åbner det og i den efterfølgende time er effekten måske heller ikke overvældende. Når først vinduet har været åbent i 3-4 timer eller mere, kan soveværelset dog godt blive ganske køligt, og da dit barn for længst har sparket dynen af (alt efter alder naturligvis), kommer det hurtigt til at ligge i træk og i et koldt rum. Noget der er langt værre end at sove i varmen, er at være forkølet i varmen, og der er med andre ord god grund til at holde lidt igen med de åbne vinduer.

Man kan naturligvis nøjes med at give et lagen på i de lune nætter, men et andet alternativ er dyner lavet af kapok. Kapok består af 80% luft og er derfor meget lettere at ånde under en en dyne af dun, uanset hvor fine de så er. Kroppens varme transporteres meget bedre rundt, og man undgår voldsomme svedeture, og de er derfor oplagte til børn såvel som voksne – kapokdyner forhandles blandt andet her.

Hold et koldt soveværelse

Det kan være svært at holde et koldt soveværelse, når det er varmt hele dagen, men det er ikke helt umuligt. En af måderne man kan gøre det på, er ved at sørge for at gardinerne er rullet ned hele dagen, og holder solen ude. På den måde bliver værelset ikke så stegende hedt, og så er det lettere at holde det køligt i løbet af natten, end hvis det er stået og blevet varmen op gennem en hel dag.