Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi nærmer os med hastige skridt vinteren, og for hver dag der går bliver det lidt koldere. For os er det nemt at klæde os på efter vejret, hvis vi fryser tager vi lidt varmere og tykkere tøj på, og hvis vi sveder smider vi lidt eller tager noget tyndere på.

Lidt sværere er det med små børn, der ikke mærker kulden på samme måde som os. De bemærker ikke på samme måde hvis det er lidt for koldt eller varmt. Hvis man spørger, vil de dog trods alt kunne svare på om de har det koldt eller varmt.

Endnu endnu sværere er det med børn under 1 år, de kan for det første ikke tale om dermed ikke fortælle dig om de har det varmt eller koldt. For det andet er deres temperaturreguleringscenteret umodent og deres krop fortæller med andre ord ikke om det fryser. Hvis barnet ligger og sover i barnevogn, vil det derfor heller ikke vågne fordi det enten sveder eller fryser. Dette vil man først opdage i det øjeblik man tager barnet op og mærker det. Det kan derfor også være sundhedskadeligt, hvis man ikke har styr på det.

Barnet må gerne sove i frostvejr

Tempetaturen kan godt snige sig under frysepunktet nu, men kun om natten. Der går dog ikke længe inden, der med al sandsynlighed også kommer frost i dagstimerne. Lad det være sagt med det samme, dit barn kan sagtens sove ude i barnevognen selvom termometret smutter under nul. De fleste barnevogne er nemlig lavet til at modstå dette.

En tommelfingerregel fra Netsundhedsplejerske.dk siger, at barnet kan sove udenfor i ned til 10 graders frost. Jo yngre barnet er jo oftere skal man dog tjekke til det.

Her får du et par gode råd til at sove i kulden

  • Et lag inderst der kunne være en ulddragt som disse. Uld transporterer sved godt.
  • Udenpå dragten kan du så give en sparkdragt og til sidst en lille trøje i fleece eller uld
  • Strømper, hue og handsker er naturligvis et must, da de holder på varmen.
  • En babyalarm med termometer. På den måde kan du holde øje med temperaturen i vognen (dog kan du naturligvis ikke stole blindt på den).
  • Tjek temperatur i nakken. Et af de bedste steder man kan mærke om et barn har en god temperatur er i nakken. Her skal det føles lunt.
  • Tjek til barnet hyppigt – hellere en gang for meget end for lidt.