Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når børn leger, er det ikke kun for sjov. Selvom det umiddelbart ligner sorgløst pjank, når der er en leg i gang, så er det samtidig helt seriøst og nødvendigt. Det er nemlig en måde at tilegne sig verden og udvikle sin personlighed.

Det gælder både for diverse rollelege og for leg med forskelligt legetøj, at det fungerer som indlæring og personlighedsudvikling for barnet. Det er med til at forme barnet og til at lære barnet om alt muligt faktuelt.

Rollelege

Når barnet er omkring et par år, vil det begynde at lege rollelege. Det kan være sådan nogle far-mor-og børn-lege, og det kan være superheltelege eller andre lege, hvor barnet er noget andet end sig selv. Barnet kan gå vældig meget op i den slags lege, og legen bliver taget meget seriøst. Det er samtidig nogle meget vigtige lege, for de er med til at udvikle barnets personlighed og empati.

Rollelegene er super vigtige, så det er fint at opmuntre barnet, når disse lege er i gang. Accepter, at dit barn lige nu er faren, prinsessen, koen eller Pikachu. Den samme rolleleg kan godt foregå over en periode, og så bliver barnet pludselig noget andet.

Lærerige lege

Der foregår også andre former for lege. Det er mere lege med nogle bestemte ting, om barnet kan lære nogle faktuelle ting af. Det kan være lege med biler, puslespil, køkkenting, lego eller andet legetøj. Mange børn har en stor passion for at lege med dyr.

Dyr er fascinerende, og der er meget faktuelt at lære om dyr. Det kan både være helt realistiske dyr eller fantasidyr. Det skelner barnet ikke så nøje imellem. Mange børn bliver også meget optaget af dinosaur. De er fascinerende, fordi de kan være meget store, meget farlige og meget forskellige. Selv om barnet på et tidspunkt har lært, at disse fortidsdyr ikke lever længere, så findes de stadig i barnets bevidsthed.

Der findes meget forskelligt dinosaur legetøj at vælge imellem. Nogle legetøjsdinosaurer er meget realistiske, og andre er mere fantasifulde. Hvis barnet viser nysgerrighed om for eksempel dinosaur, så fyld på med fakta og viden. Det vil barnet suge til sig.

Lad barnet lege så længe som muligt

Det er vigtigt for barnet at lege, og det er vigtigt at stimulere og opfordre barnet til at lege så længe som muligt. En barndom er super kort, så det gælder om at nå at lege så meget som muligt, så længe man kan. Der er ingen grund til at skynde sig med at blive stor og holde helt op med at lege.

Du behøver ikke at lægge legetøjet væk alt for tidligt. Træk den gerne lidt, så legen stadig er en valgmulighed. Nogle gange kan selv et stort barn godt lide at tage en gammel leg op igen for en stund.

Det kan godt være, at legene bliver anderledes, men de er stadig vigtige for udviklingen. Så kan legene godt suppleres med øvrige aktiviteter, bare der stadig er elementer af leg i barnets liv så længe som muligt. Man har jo hele resten af livet til at være voksen i.