Børneværelse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Før i tiden var der ingen tvivl om, hvilken farve børneværelset skulle være. Hvis du fik en dreng, skulle børneværelset males blåt, mens en pige fik et lyserødt børneværelse. Dette er der imidlertid ved at blive lavet om på i Danmark, hvor flere og flere vælger at indrette børneværelset langt mere kønsneutralt. Mange mener, at det er for stereotypt at male drengeværelset blåt og pigeværelset lyserødt, og derfor gør mange op med dette ved at vælge en kønsneutral maling til børneværelset. Denne holdning stammer fra en bølge fra Sverige, som ønsker at nedlægge de traditionelle kønsroller, og hermed også de kønsrelaterede stereotyper. I Sverige er der ligeledes lavet kønsneutrale børnehaver, hvor børnene betegnes som ”hen”, i stedet for han eller hun. Dette gøres for at barnet selv skal kunne definere sit køn, og ikke blot have det køn, som samfundet forventer at vedkommende har. Der er meget delte meninger om denne kønsneutrale tilgang, og derfor er det noget forældre selv skal tage stilling til, om hvad de mener der er den rigtige tilgang til emnet.

Hvilken farve skal I vælge?

Når I skal i gang med at male børneværelset, skal I gøre op med jer selv, hvilken farve I mener er den rigtige til jeres barns værelse. Nogle forældre går meget op i farven på barnets værelse, mens andre forældre ikke tager farvevalget som noget afgørende for, hvordan barnet ender med at blive. Hvis I har lyst til at male pigeværelset lyserødt og drengeværelset blåt, skal I gøre det. Hvis I ønsker at gå i en anden retning end disse traditionelle børneværelse-farver, er der heldigvis mange andre muligheder. I kan vælge at male væggene hvide, eller for eksempel male væggen i en lys gul, lys grøn eller lys grå, som er søde farver til børneværelset, og som samtidig skiller sig ud fra de traditionelle farver. Hvis I har svært ved at beslutte jer for, hvilken farve væggene skal være, kan du få hjælp af din lokale maler, som kan give jer professionel rådgivning i forhold til farvevalg og muligheder, og som samtidig kan udføre smukt malerarbejde for jer på børneværelset.