Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange, der har stået overfor “problemet”, at de har en hund, og de efterfølgende får et barn. Det betyder ofte, at der kommer til at forsvinde noget opmærksomhed fra hunden, især i den første tid. Dette kan resultere i at hunden bliver forvirret. Hunde er gode til vaner og rammer, så når disse bliver ændret, kan det være en svær tid for en hund. Samtidig skal de vænne sig til, at der er en ny lille skabning i hjemmet. Det kan godt være, at din hund kommer til at ligge lidt mere i sin hundeseng end den plejer, og virker lidt anderledes. Det er ikke unormalt, og det er heller ikke unormalt at din hund måske ignorerer babyen i starten. Det kan ofte blot betyde, at den er tryg ved barnet og ikke ser det som en trussel.

Forbered jer

Når man har en hund, er det vigtigt at den kan lystre på kommandoer. Når man har en hund og en baby, er det ikke bare vigtigt, det er essentielt. Så inden baby ankommer, så sørg for, at hunden kan lystre stopsignaler og lignende. Man skal kunne sige nej, stop eller lignende og få hunden til at lystre på dette. Det kan også blot være stoptegn, alt efter hvilken form for opdragelse man går ind for af sin hund.

Lad dem knytte bånd

Jo hurtigere de knytter bånd og bliver vant til hinanden, jo nemmere vil det også blive for dem at blive gode venner. Så selvom din hund måske virker stor i forhold til din baby, så lad dem snakke sammen. Det betyder ikke, at du skal lade din hund slikke på baby, men lad den bare snuse og lad din baby røre ved hunden – men hold et vågnet opsyn. Babyer ved af gode grunde eksempelvis ikke, at man ikke på pille i øjnene osv.

Lad være med at ændre for meget

Som nævnt kan hunde godt lide deres vaner og rutiner, det betyder også, at i ikke skal begynde at ændre en hel masse – eller i hvert fald at i skal holde fast nogle ting. Der skal stadig være tid og plads til gåturene med hunden. På den måde ser hunden babyen som et nyt medlem af familien og ikke som en der er kommet for at tage dens plads.