Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når børneværelset skal indrettes, er det vigtigt at tænke i funktionelle baner. Det gælder også i forbindelse med valg af gardiner. Gardiner er nemlig et væsentligt dekorativt element i et rum, men skal også være praktiske og opfylde barnets behov. Heldigvis kan de gøre begge dele på én gang, og her finder I populære gardinløsninger til børneværelset.

Persienner

Persienner på børneværelset er en budgetvenlig, slidstærk og funktionel løsning, som barnet vil sætte pris på. De skærmer godt af for lys, og lamellerne kan indstilles alt efter, hvor meget lys I ønsker at lukke ind. Persienner er desuden nemme at gøre rene og kan derved holdes snavs- og lugtfri uden det store besvær. Gardintypen findes i mange farver, så I kan vælge den, som passer bedst ind i værelset.

Rullegardiner

En anden populær løsning er rullegardiner, som mange vælger på grund af deres enkle udtryk. De fylder ikke meget i rummet og er med snoren i siden nemme at betjene – også af børn.  Man kan desuden få rullegardiner med mørklæggende funktion, så lys kan holdes ude. Dette er især praktisk i sommermånederne, hvor det bliver lyst tidligt og mørkt sent. Rullegardiner fås ligesom persienner i en bred vifte af farver.

Plisségardiner

Mange vælger plisségardiner, fordi de tilbyder fleksible og stilrene løsninger. En værdsat funktion er muligheden for at justere dem i både top og bund, så man kan afskærme den nederste del af vinduet, når solen for eksempel står lavt. Plisségardiner fås i mange typer, flere af dem har for eksempel varmeisolerende effekt.

Skræddersyede gardiner

Hvis værelsets vinduer har atypiske mål, eller hvis I bare ønsker helt unikke gardiner, kan i vælge en skræddersyet løsning. Hos UNIG finder i et stort sortiment af gardiner produceret efter mål, og I kan helt selv vælge både størrelse og farve. UNIG forhandler persienner, rullegardiner og plisségardiner, men andre gardiner som lamelgardiner og panelgardiner er også en del af sortimentet.