Gåbil børn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man har små børn, finder der utallige køretøjer at vælge imellem, som barnet kan køre rundt på. En af disse køretøjer er en gåbil, som fungerer som et køretøj med fire hjul, hvor barnet bevæger sig fremad ved at bruge benene og gå, heraf navnet. Oftest forestiller disse køretøjer en bil eller lignende køretøjer, men der findes også gåbiler som forestiller toge, flyvemaskiner, gravemaskiner eller gaffeltrucks. Der er delte meninger om, hvorvidt det er en god idé at anskaffe sig en gåbil til sit barn, og hvorvidt den gavner barnet og dets motoriske udvikling. Vi er af den overbevisning, at en gåbil kan være en rigtig god idé, hvis barnet er motorisk klar til at anvende den, og hvis I samtidig anskaffer jer den helt rigtige gåbil til lige præcis jeres barn.

Hvornår er barnet klar til en gåbil?

Det er meget individuelt hvornår et barn er klar til at anvende en gåbil. Først og fremmest skal barnet være motorisk klar til at anvende en gåbil, og det kræver, at barnet kan holde balancen stående, og barnet skal også gerne kunne tage nogle skridt uden behov for støtte. Barnets griberefleks skal også gerne være forsvundet, da barnets ellers vil have besvær ved at stå på flad fod. Hvis barnet er i stand til at gå et par skridt selv, og samtidig er kommet af med griberefleksen, kan barnet få stort udbytte af en gåbil. En gåbil er rigtig god træning for barnet, både i form af balance og motion. Barnet får god kontrol over at bruge benene skiftevis, og også at bruge dem symmetrisk.

Sådan vælger I den rigtige gåbil

Når I skal vælge den rigtige gåbil, er det vigtigt at vælge en, der passer til barnets højde. Barnet skal ikke sidde med knæene over hoften, for i dette tilfælde er bilen for lav. Ligeledes er bilen for lav, hvis barnet slider sine skosnuder af at anvende gåbilen. Bilen må heller ikke være for stor, da dette også kan gøre det vanskeligt for barnet at køre. Barnet skal kunne nå jorden med flad fod, for at kunne bruge alle musklerne i ben og fødder til at komme fremad.

Ud over at højden på gåbilen skal være perfekt, skal sikkerheden også være i orden. Gåbilen skal være stabil, så den ikke risikerer at tippe over eller vælte, når barnet kører på den. Derudover skal I sikre, at gåbilen ikke indeholder små løse dele, som barnet kan ende med at putte i munden. Hvis I sørger for at barnet er klar og at sikkerheden er i orden, er der udelukkende gode grunde til at vælge en gåbil til sit barn.