Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle forældre har nok prøvet at have børn, der vågner et utal af gange hver nat, og det kan være rimelig ødelæggende for ens døgnrytme. Mange vil nok sige, at sådan er det at have børn, og det er der da også en vis portion sandhed i, men det betyder ikke, at man ikke skal prøve gøre det bedre. For det er naturligvis ikke kun hårdt for forældrene med manglende søvn, det er også hårdt for børnene. De har dog naturligvis den fordel, at de kan sove om dagen, hvilket er en luksus de færreste forældre har.

Ting der kan forbedre søvnen

At børn i det første år vågner nogle gange om natten er mere eller mindre uundgåeligt. Det kan skyldes alt fra at de har lavet i bleen og skal skiftes eller de skal have mad, eller noget helt tredje. Men når der er længere mellem skiftningerne og det er slut med natmaden, er der sådan helt principielt ikke noget i vejen for, at dit barn skulle kunne sove gennem natten. For nogen kommer det ganske naturligt, mens det for andre er et væsentligt større arbejde.

En af de ting der kan forbedre søvnen, er hvis der er mørkt i værelset hvor barnet sover. Mange børn foretrækker at der er en smule lys, og det er også fint med så meget lys, at barnet lige kan orientere sig, hvis det vågner om natten, men det er mange forældre der har en tendens til at give alt for meget lyst på børneværelset. Det er en rigtig god ide at investere i nogle tykke (eller mørklægnings) rullegardiner som disse, så der ikke kommer noget som helst dagslys ind. Mængden af lys kan efterfølgende reguleres med en lysdæmper eller lignende.

Et barn har slet ikke et biologisk ur på samme måde som vi voksne har det, hvilket blandt andet betyder, at det kan være meget svært for dem at forstå begrebet tid. Hvis det er lyst udenfor, må det være dag, og når det er dag, er vi vågne. Om sommeren kan det betyde, at det først bliver nat klokken 22.30 og er dag igen klokken 4. Hvis der er mørkt på værelset og kun kommer lys fra en lille natlampe, vil det være meget mere naturligt for barnet at sove.

Endelig er en bamse også altid en god ide, børn kan godt lige at kramme, eller i hvert fald at have muligheden for det, så med en god sovekrammebamse, kommer man ofte langt.