Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ingen tvivl om, at alle os der har børn, har det samme ønske, nemlig at de har det så godt som muligt. Vi vil gerne have at de har en barndom, hvor de oplever tryghed, sundhed, nærvær og meget andet. Mange af tingene er vi naturligvis herre over selv, men der kan også være ting der spiller en rolle, som er lidt sværere at se. Her taler vi ikke om det der foregår inden i hovedet, men de fysiske rammer.

Der er nemlig rigtig mange børneværelser, hvor der er et mildest talt dårligt indeklima. Det farlige ved noget som dette, er at det kan være meget svært at se med det blotte øje. Et dårligt indeklima er en af de hyppigste årsager til skimmelsvamp, hvilket kan være meget farligt at udsætte børn for, da det i værste fald kan give skade på lungerne. Hvis i har mistanke om skimmelsvamp, er det vigtigt at få det undersøgt. Der findes nemlig mange former og nogle, og jo hurtigere man opdager det jo nemmere er det at behandle. Det kan du læse mere om her.

Gode råd til et godt indeklima på børneværelset

Det første og måske vigtigste råd omkring indeklimaet, er at udluftning er helt essentielt. Der bør luftes ud et par gange dagligt i hele huset, og gerne tre gange på et børneværelse, så den “dårlige” luft udskiftes med den gode.

Hvis der er tæppe på, sidder der støv og lignende, og jo mere der leges på værelset jo mere hvirvles dette op i luften. Endnu en grund til at udluftning er vigtigt, ligesom støvsugning også er det. Man skal huske på, at børn og især små børn opholder sig meget på gulvet og tæt på gulvet i forhold til os der går oprejste rundt. De er altså tættere på støv og snavs.

Mange af os lukker døren ind til børneværelset om natten, hvilket faktisk ikke er nogen særlig god ide, hvis man tænker på indeklima. Lad i stedet døren stå på klem, så der ikke bliver indelukket.

Hvis man følger disse råd, er der en god sandsynlighed for at man får et langt bedre indeklima på værelset. Disse råd kan desuden bruges til alle værelset og er ikke forbeholdt børneværelset.