Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste kender nok begrebet børneopsparing, og der er da også rigtig mange der opretter en til deres barn eller børn. Børneopsparing er en af de få typer af konti, hvor man rent faktisk får en rente. Derfor er der også en grænse for hvor meget man må sætte ind på kontoen. I skrivende stund er det typisk omkring 36.000 der må sættes ind og maksimalt 3000 kroner om året. 

Formålet med en børneopsparing er at give ens barn nogle gode forudsætninger for at komme godt i gang med det voksne liv. Det kan være indskud til lejlighed, penge til lidt møbler, kørekort eller så meget andet, der hører med til at blive “voksen”. 

En børneopsparing er aldrig en dårlig ide. Hvis man går efter det højeste afkast er det dog langt fra den bedste. Både du og dit barn vil nemlig være langt bedre tjent med, at du investerer for dem. Over en periode på 18 år vil en en investering i aktier og obligationer typisk give et afkast der er mindst dobbelt så højt, som du ville have fået på en børneopsparing. Dog er der naturligvis en risiko ved investering, som ikke er der ved renter. Det kan derfor også være en god ide  at konsultere med en investeringsrådgiver, ikke mindst hvis der er tale om større beløb. 

Hvor meget må du spare op til dine børn?

Fejlagtigt er der mange der tror, at der er en grænse for, hvor meget man må spare op til sine børn. Der er ingen øvre grænse for dette, og man man give sine børn en årlig gave på 62.900 uden at de bliver beskattet. Der er altså ingen grænse for hvad du må spare op til dem, kun for hvor meget du må give dem årligt. 

Der er desuden planer om at hæve grænsen på børneopsparinger til 72.000 kroner, altså det dobbelte af hvad grænsen er på nuværende tidspunkt.