Nyfødt baby på hospital

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Livet som nybagte forældre er fantastisk. Den lille guldklump har langt om længe meldt sin ankomst, og endelig kan mor, far og baby nyde hinanden. Tiden som nybagte forældre er ikke desto mindre også krævende og hård, da der med et barn følger et stort ansvar. Derfor finder I her tre gode råd til, hvordan I kan gøre jeres tid som nybagte forældre lidt nemmere.

Lav en ammestation

Dette tip er naturligvis primært henvendt til mor, men ikke desto mindre et nyttigt tiltag. Store dele af de første uger går med at amme, og det kan føles som om, at man bor i den sofa eller stol, som man ammer i. Derfor kan I med fordel indrette en lille ammestation med alt, hvad der kunne blive brug for: læsestof, iPad, brystvortesalve, snacks og andet.

Forbered måltider

Når I læser dette tip, er jeres første indskydelse sandsynligvis, at det handler om at forberede mælk og mad til baby. Det kan I også med fordel gøre, men her er ideen faktisk at forberede mad til jer selv. Der er ikke meget tid og overskud til overs til madlavningen i denne periode. Derfor er det en god ide – eventuelt allerede før terminen – at lave store portioner mad og fryse dem ned. Så er der hurtig aftensmad på de ekstra lange dage, hvor I ikke orker at lave mad. Når I tilberede de store portioner, kan det være en god ide at bruge en god og rummelig røremaskine. Armmusklerne kommer nemlig på hårdt arbejde, når der skal røres 3 kilo frikadellefars sammen.

Brug andre voksne

Selvom det kan være grænseoverskridende at lade andre voksne komme tæt på jeres lille vidunder, er der mange positive følger ved at gøre det. Når I lukker andre ind, udvider I babys omgangskreds, og han eller hun lærer andre at kende end jer. I gør det også en smule lettere at lade andre passe jeres baby, når I for første gang skal ud uden.